Acasă Politic SUA: Presedintele Obama l-a vizitat la spital pe soldatul roman Florinel Enache

SUA: Presedintele Obama l-a vizitat la spital pe soldatul roman Florinel Enache

DISTRIBUIȚI

117605 – 11032013 –Preşedintele SUA, Barack Obama, a vizitat, săptămâna trecută, timp de o oră, 15 soldaţi răniti în misiune, care se află in ingrijirea „Walter Reed National Military Medical Center” din Bethesda, statul Maryland, potrivit Romanian Global News.

În timpul vizitei sale, preşedintele Obama a prezentat onorurile şi a inmânat două decoraţii „Purple Heart” pentru militarii răniţi in război. De asemenea, preşedintele SUA a participat la ceremonia de avansare a unuia dintre soldaţii răniţi.

Casa Albă nu a precizat numele soldaţilor vizitaţi de preşedintele Obama, dar a precizat că aceştia fac parte din „US Army”; „US Marine Corps”, iar unul dintre ei este soldat al fortelor aliate NATO.

Soldatul străin, vizitat de preşedintele Obama, este subofiţerul Florinel Enache din trupele ISAF, Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

Soldatul român se află internat la spitalul militar „Walter Reed” din data de 26 mai 2012.

El a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat in data de 4 mai 2012, in provincia Zabul, Afganistan. În urma deflagraţiei, soldatul român a suferit răni grave, care au condus la amputarea ambelor picioare şi a mâinii stângi.

În luna aprilie a anului curent, soldatul va fi transferat in centrul de recuperare al spitalului „Walter Reed”, iar soţia, Lămâiţa Enache, va rămâne la Washington DC ca insoţitoare până la repatrierea militarului. Costurile tratamentului medical şi de recuperare sunt suportate de MApN.

„Walter Reed National Military Medical Center”, supranumit „Centrul Medical al Natiunii”, este cel mai performant spital militar din SUA, care asigura tratament şi recuperare medicală pentru soldaţii din intreaga lume, rănitii grav în războaiele din Irak şi Afganistan. Spitalul furnizează servicii medicale grupate in peste 100 de clinici si specialităti. “Walter Reed Militar National Medical Center” a fost înfiintat la 10 noiembrie 2011, dupa un amplu proiect de renovare, consolidare şi unificare a altor două spitale: „National Naval Medical Center” şi „Walter Reed Army Medical Center” intr-un singur Centru Medical. Actualul campus combină o istorie de 170 de ani si excelenta a două specialităţi – marina militară si medicina militară. Spitalul asigură servicii medicale pentru eroi de război, presedinti si inalţi oficiali deopotrivă. La realizarea proiectului, care a constat in construcţia a două clădiri noi şi renovarea clădirilor vechi ale celor două spitale (inclusiv corpul 4C in care este internat acum Florinel Enache), au contribuit un număr important de specialişti români, angajaţi ai unei companii americane contractor guvernamental, specializaţi in lucrări electrice, electronice, de securitate şi montj pentru aparatură si echipamente de inaltă performanţă. Proiectul, cu durata de cinci ani, s-a finalizat in iulie 2011. Proiectul de renovare a avut doi manangeri, dintre care unul este de origine română, licenţiat al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, cu studii postuniversitare PMP (Professional Project Manager) in SUA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.