Acasă Politic Mures: Marş pentru autonomie

Mures: Marş pentru autonomie

DISTRIBUIȚI

117589 – 11032013 – Peste 5.000 de persoane s-au strans, duminica dupa-amiaza, in Targu Mures, pentru a participa la marsul organizat in scopul obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc.

Participantii au adoptat o petitie adresata Guvernului in care cer autonomia Tinutului Secuiesc si incetarea „luptei impotriva simbolurilor secuilor”, aceasta urmand sa fie trimisa Guvernului. 

Participantii cer in petitie ca Tinutul Secuiesc sa devina regiune administrativa de sine statatoare si garantarea prin lege a autonomiei teritoriale. Totodata, ei protesteaza fata de o reorganizare administrativa care „lezeaza interesele secuilor”.

„Protestam fata de folosirea institutiilor statului pentru asuprirea, intimidarea si hartuirea cetatenilor romani de etnie maghiara, solicitam ca autoritatile sa inceteze lupta impotriva simbolurilor secuiesti, hartuirea si amenintare secuilor, vrem libertate deplina si reala pentru toti secuii”, se arata in petitie.

Petitia a fost inmanata reprezentantilor Prefecturii Mures.

La miting a participat liderul Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, Mark Gafarot i Monjo din partea Partidului Unitatii si Convergentei din Catalonia, presedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt.

Participantii s-au strans la Monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures, purtand steaguri si fanioane secuiesti, dar si steaguri ale Jobbik. De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje pro-autonomie, precum „Tinutul Secuiesc – Szekelyland”. In cadrul manifestatiei, au fost depuse coroane la Monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.