Acasă Politic Bucuresti: Preşedintelui BEI îi place să facă afaceri cu românii

Bucuresti: Preşedintelui BEI îi place să facă afaceri cu românii

DISTRIBUIȚI

117594 – 11032013 – Preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer, s-a întâlnit luni cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Cei doi au vorbit despre situaţia financiară a României, în contextul în care ţara noastră are în continuare nevoie de sprijinul BEI.

În cadrul vizitei sale oficiale în România, preşedintele BEI va avea o întrevedere şi la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu.

Financiar, România stă bine, susţine preşedintele BEI, deşi el recunoaşte că ţara noastră mai are mult de lucru pentru a ajunge la nivelul celorlalte ţări din Uniune.

„Sunt multe de făcut în ţara dumneavoastră, cu siguranţă. Şi este o onoare pentru mine să fiu la Bucureşti şi să fac afaceri în România”, a spus Werner Hoyer.

„În acest an avem puţine resurse să cofinanţăm proiectele, dar sper ca o dată ce banii vor fi alocaţi Bucureştiul va crea un spaţiu fiscal pentru a doua parte a anului”, a spus preşedintele la rândul său.

„Banca Europeană este gata să vă acorde sprijin şi să facă mai multe pentru România. Desigur că suntem conştienţi de constrângerile bugetare pe care le aveţi, dar nu putem să nu observăm că situaţia este stabilă în ţara dumneavoastră, în ultimii ani”, a mai spus preşedintele BEI.

Cei doi au discutat şi despre situaţia fondurilor europene nerambursabile pe care Românbia nu reuşeşte să le atragă aşa cum şi-ar dori.

„Cum se face că suntem capabili să obţinem bani pentru investiţii de la intituţiile bancare europene şi nu suntem în stare să absorbim bani din fonduri europene? Puteţi să vă explicaţi această contradicţie, pentru că avem de-a face cu mai mult sau mai puţin aceleaşi condiţii?”, a întrebat Traian Băsescu.

„Este o problemă foarte spinoasă. Îmi e greu să mă pronunţ, dar cred că este nevoie de mai multă creativitate. Trebuie să ne asigurăm că nu pierem bani, pentru că la sfârşitul zilei ne va fi ruşine dacă fondurile valabile pentru ţara dumneavoastră nu vor fi absorbite”, a răspuns Hoyer. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.