Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Agriculturii vrea sa limiteze instrainarea terenurilor agricole

Bucuresti: Ministerul Agriculturii vrea sa limiteze instrainarea terenurilor agricole

DISTRIBUIȚI

117603 – 11032013 –Străinii vor avea liber la achiziţia de terenuri agricole în România de la 1 ianuarie 2014, dar autorităţile vor să îngrădească acest drept. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii nu cred că străinii vor cumpăra terenuri agricole la scară mare şi susţin că răul a fost făcut atunci când s-a permis înstrăinarea de terenuri către persoane juridice cu acţionariat străin.

Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a spus, luni, într-o conferinţă de presă pe tema agriculturii, că „avem intenţia să introducem anumite condiţii la achiziţia terenurilor de către persoanele fizice străine. De exemplu, de la o anumită suprafaţă în sus, să zicem 5 hectare, cumpărătorii să fie agricultori şi să aibă cunoştinţe în domeniu”, potrivit Capital.ro.

El a amintit că şi în prezent străinii pot cumpăra terenuri în România, dacă înfiinţează o firmă.

„Mă îndoiesc că persoanele fizice vor cumpăra terenuri acum, când persoanele juridice străine au achiziţionat aproape un milion de hectare. (…) Răul a fost deja făcut, când s-a permis achiziţia terenurilor de către persoanele juridice”, a mai spus secretarul de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.