Acasă Politic Bucuresti: ”Să se revizuiască primim, dar să nu se schimbe nimic!”

Bucuresti: ”Să se revizuiască primim, dar să nu se schimbe nimic!”

DISTRIBUIȚI

117081 – 20022013Învățătorii au rezerve față de modificarea planului de învățământ. Într-un comunicat de presă, Asociația Învățătorilor semnalează că scăderea numărului de ore de limba română și matematică și creșterea numărului de ore de educație fizică nu se ”armonizează” cu baza materială existentă. Obiecțiile învățătorilor legate de propunerile Institutului pentru Științele Educației și lansate public de ministrul Educației, Remus Pricopie, se întemeiază pe rezultatele modeste înregistrate până acum la testele PISA și inexistența unui număr de săli de sport suficiente pentru desfășurarea orelor.

Deși sunt de acord că programa școlară trebuie regândită și restructurată, învățătorii nu pun în discuție, pentru sporirea rezultatelor, și schimbarea metodologiei de predare și reevaluarea relației elev-profesor.

”Facem doar constatări pe marginea a ceea ce a pus pe hârtie Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei coroborând planul cadru cu proiectele de programe şcolare şi cu baza materială existentă. Nu se prea armonizează. Nu avem siguranţa că impactul nu va fi unul jalnic. Ar trebui să vedem ,,la pachet” plan cadru şi programe şcolare şi eşalonarea în timp a aplicării sporirii numărului de ore la discipline care au nevoie de săli speciale”, se arată în comunicatul Asociației Generale a Învățătorilor din România, semnat de președintele Viorel Dolha.

Ceea ce nu recunosc însă cadrele didactice este că rezultatele nepreformante pe care le amintesc sunt obținute în condițiile în care oricum numărul de ore de limbă română sau matematică predate în ciclul primar este, în multe cazuri, mai mare decât cel din programă, în multe situații orele de educație fizică, educație plstică etc. fiind înlocuite exact cu orele de română și matematică. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.