Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Câmpeanu vrea o alta lege a pensiilor

Bucuresti: Ministrul Câmpeanu vrea o alta lege a pensiilor

DISTRIBUIȚI

117076 – 20022013 – Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunțat că lucrează la un nou proiect de lege privind pensiile ocupaționale, pe care vrea să îl lanseze în dezbaterea parlamentară până la sfârșitul actualei sesiuni. Motivul pentru care ministrul vrea o altă lege a pensiilor este îndreptarea erorilor la calcularea pensiilor.

”Vom încerca să reparăm acele sesizări făcute, dar legiuitorul este Parlamentul și ca for legiuitor rugămintea mea este să veniti cu o propunere de îndreptare a trecutului pentru ca pentru viitor avem soluțe cu pensiile ocupaționale”, a precizat Câmpeanu, la audierea sa din Comisia de munca a Camerei Deputaților.

Mariana Câmpeanu a spus că s-au creat foarte multe nedreptăți și disfunctionalități în sistemul de pensii, arătând că nici nu s-a realizat recalcularea fiecărei pensii pe baza contribuiei, pentru că spre exemplu cadrele militare nu au contribuit și nici nu s-a făcut economie la buget pentru această recalculare.

Câmpeanu a adăugat că la ora actuală la minister are ”un draft pentru un proiect de lege privind pensiile ocupaționale”, care va fi discutat in minister, cu Casa de Pensii și, apoi, va intra în dezbaterea publică.

Mariana Câmpeanu a fost audiată la Comisia de muncă în urma unui raport al Avocatului Poporului care sesiza nereguli la recalcularea pensiilor speciale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.