Acasă Politic Bucuresti: Cercetarea romaneasca prezinta un material revolutionar pentru chirurgia dentara

Bucuresti: Cercetarea romaneasca prezinta un material revolutionar pentru chirurgia dentara

DISTRIBUIȚI

117087 – 20022013Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (ICPE-CA) a dezvoltat un produs granular pe baza de fosfat tricalcic beta PG β-TCP, biocompatibil, osteoconductiv, bioresorbabil, destinat chirurgiei dentare, maxilofaciale si in implantologie.

Produsul este indicat a fi utilizat in aplicatii de umplere si de reconstructie a defectelor osoase: ridicare de sinus, umplerea defectelor alveolare dupa extractie si dupa osteotomii corective.

Pe langa faptul ca materialul permite dezvoltarea de os biologic in conditii favorabile vindecarii, nu necesita o alta interventie chirurgicala pentru indepartare, fiind inlocuit treptat de osul nou format, este 100% sintetic, fara risc de transmitere de boli si radio-opac, permitand vizualizarea lui in timpul si post operatie.

Pentru PG β -TCP s-a depus cerere de brevet de inventie in anul 2011, iar in 2012 s-a obtinut certificarea pentru utilizare in chirurgia dentara si maxilofaciala.

Materialul va fi prezentat in data de 28 februarie la sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica din Splaiul Unirii nr. 313. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.