Acasă Politic Londra: “Incidentul terorist din Algeria continuă”

Londra: “Incidentul terorist din Algeria continuă”

DISTRIBUIȚI

116163 – 18012013 – Incidentul terorist din Algeria, în care armata a intervenit joi încercând să elibereze numeroşi ostatici reţinuţi într-un complex de exploatare a gazelor naturale, continuă, a anunţat vineri dimineaţa Foreign Office, citat de Mediafax.

„Incidentul terorist continuă”, iar şeful Guvernului britanic, David Cameron, va prezida vineri o nouă reuniune de criză cu miniştri din domeniul securităţii, la Londra, a anunţat ministerul britanic de Externe într-un comunicat.

Comitetul „Cobra”, care s-a reunit de două ori joi, „va continua să se reunească atât timp cât va dura criza”, a adăugat ministerul.

Cetăţeni britanici figurează între numeroasele persoane luate ostatice de o grupare afiliată Al-Qaida, miercuri, la o instalaţie de exploatare a gazelor, în Sahara algeriană, a anunţat Londra. Un britanic a fost ucis miercuri, în cursul atacului.

„Aşa cum au spus premierul (David Cameron) şi ministrul de Externe (William Hague), din câte ştim, din informaţii comunicate de către Guvernul algerian, un britanic a fost ucis. Nu suntem în măsură să să oferim mai multe informaţii în acest stadiu. Dar premierul a avertizat că este necesar să ne aşteptăm la veşti proaste”, a repetat vineri Ministerul de Externe.

Armata algeriană a lansat joi un asalt masiv împotriva comandoului islamist care deţinea numeroşi ostatici. Niciun bilanţ oficial exact nu a fost dat publicităţii după operaţiunea militară asupra complexului de la In Amenas, în Sahara, la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de capitala Alger. Însă, potrivit unui purtător de cuvânt al islamiştilor, operaţiunea s-a soldat cu aproximativ 50 de morţi, între care 34 de ostatici şi 15 răpitori, informaţii neconfirmate încă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.