Acasă Politic Bucuresti: Statutul parlamentarilor, trimis la Presedintie, ANI si Parchet

Bucuresti: Statutul parlamentarilor, trimis la Presedintie, ANI si Parchet

DISTRIBUIȚI

116165 – 18012013 – Proiectul de modificare a statutului deputatilor si senatorilor a fost trimis pentru eventuale amendamente si la Administratia Prezidentiala, la Agentia Nationala de Integritate, Guvern, precum si la Parchetul General.

Potrivit Digi24, institutiile solicitate vor exprima propriile puncte de vedere cu privire la draftul de statut si le vor trimite Camerei Deputatilor, urmand ca parlamentarii sa le aprobe sau nu.

Informatia a aparut in presa vineri la pranz si l-a luat pe nepregatite pe presedintele PNL, Crin Antonescu, care le-a spus jurnalistilor, la finalul primei sedinte a Biroului Permanent al Senatului din acest an, ca nu stie cine a luat aceasta decizie si de ce.

„Nu stiu, nu inteleg cine le-a trimis”, a parut nedumerit Crin Antonescu. 

Presedintele Senatului s-a repliat rapid. „Cred ca in legatura cu ANI poate sa existe o logica, pentru ca statutul vizand aspecte de integritate, regimul incompatibilitatilor, ar avea un cuvant de spus. Ce ar avea de spus si in ce calitate presedintele si Parchetul, nu pot sa inteleg”, a declarat el.

Intrebat daca nu a fost informat in legatura cu acest demers de catre presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu a raspuns: „Nu, eu nu am avut o asemenea intentie, nimeni din conducerea Senatului, din Biroul Permanent, nu a propus asa ceva, aud pentru prima data si imi pare nepotrivit”.

Liderul PNL a mai comentat ironic: „Poti cere parerea oricui pe care il consideri intelept”, dar a subliniat ca din punct de vedere „institutional” nici presedintele si nici Parchetul general nu ar avea de ce sa isi spuna punctul de vedere.

Intrebat care este opinia sa in legatura cu modificarea statutului alesilor, in conditiile in care se prefigureaza introducerea de noi obstacole pentru arestarea senatorilor si deputatilor, inclusiv solicitarea de probe din dosarele celor invinuiti, Crin Antonescu a afirmat ca discutia presupune „un plan juridic si un plan politic”, dar si „o abordare calma, nu e de discutat pe hol”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.