Acasă Politic Bucuresti: Chiliman: Tăriceanu să revină în fruntea PNL

Bucuresti: Chiliman: Tăriceanu să revină în fruntea PNL

DISTRIBUIȚI

116154 – 18012013 – Persoana cea mai potrivită pentru a ocupa pe viitor funcţia de preşedinte al PNL este fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, acesta putând să restabilească imaginea de partid prooccidental, imagine care a fost „terfelită” de către Crin Antonescu, a declarat primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman.

În legătură cu recenta afirmaţie a lui Crin Antonescu că după viitorul congres al PNL ori el, ori Andrei Chiliman trebuie să plece din partid, primarul Sectorului 1 a spus: “Este mai degrabă un reflex bolşevic pe care îl are. Toţi cei care încearcă să i se opună sau care au alte idei, nu sunt de acord cu anumite lucruri pe care le face dânsul, şi subliniez „dânsul”, trebuie eliminaţi. Aveau comuniştii o vorbă înainte: „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Cei care erau împotriva comuniştilor erau eliminaţi, într-un mod sau altul. Eu cred că într-un partid democratic este loc şi pentru mine, şi pentru domnul Antonescu şi pentru alţi oameni care poate nu au aceeaşi viziune pe termen scurt, mediu sau nu au aceleaşi idei şi păreri cu domnul Antonescu. Sper că delictul de opinie nu a devenit un lucru real în PNL şi că dezbaterea de opinii rămâne un lucru real”, potrivit Romania Tv.

De asemenea, în fruntea PNL ar trebui să revină Călijn Popescu-Tăriceanu, consideră Andrei Chiliman.

“Pe Tăriceanu îl cunosc din 1989, suntem într-o relaţie de prietenie, lucru care nu e întotdeauna normal, dacă vreţi, într-un partid în care nu trebuie să fii prieten chiar cu toată lumea. Rolul lui Călin Tăriceanu este de preşedinte al Partidului Naţional-Liberal, este un om care ar reda imaginea de partid prooccidental a PNL, imagine terfelită complet în 2012 de acţiunile şi diversele declaraţii făcute de Crin Antonescu. Percepţia de partid antioccidental porneşte de la perceperea lui Crin Antonescu ca cel mai antioccidental lider de partid din România. Astea nu sunt vorbele mele. Dacă vă duceţi şi vedeţi ce şi cum vorbesc cei de afară o să vă lămuriţi că am dreptate. Problema este că PNL capătă aceeaşi etichetă dacă îşi asumă toate aceste acţiuni ale lui Antonescu şi ar fi păcat. Tăriceanu a dovedit prin comportamentul şi acţiunile lui că a fost un lider foarte occidental al politicii româneşti şi ar face mult bine PNL dacă s-ar întoarce în funcţia de preşedinte”, a spus Chiliman. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.