– 116075 – 16012013 – Avocatul lui Aurel Frăţilă, Victor Enescu, a declarat că nevinovăţia clientului său a fost deja stabilită, iar ancheta DIICOT a demonstrat că a fost vorba despre o regie a FBI. Enescu mai susţine că extrădarea clientului său va crea un precedent periculos în justiţia română.
„Consider că se va crea un precedent foarte periculos. Este o situaţie neobişnuită ca un stat să accepte la un moment dat să îşi extrădeze un cetăţean, pentru a fi judecat într-o ţară în care va fi acuzat de o infracţiune politică”, a spus Victor Enescu, la Money Tv.
Avocatul a adăugat că Aurel Frăţilă şi-a probat nevinovăţia în faţa organelor judiciare din România într-o anchetă care a durat mai mult de cinci ani de zile şi care a fost condusă de către DIICOT, singura autoritate judiciară competentă să soluţioneze o astfel de cauză.
„S-a stabilit fără echivoc faptul că totul a fost o regie a FBI, care se afla la acel moment într-o acţiune de prindere a diverse persoane din diverse ţări, despre care avea bănuieli că ar putea să comploteze împotriva statului american şi l-au atras în această oeraţiune organizată de către ei mult anterior”, a declarat Enescu.
„Organele judiciare din România au stabilit clar nevinovăţia clientului meu şi consider că această cerere repetată a Statelor Unite reprezintă în realitate un abuz, de fapt este un inters al dânşilor, pe care şi-l urmăresc se pare şi la mult timp după ce s-a stabilit nevinovăţia unui alt cetăţean pe care probabil că îl vor în Statele Unite, nu pentru a se proceda la o judecare crectă, ci pentru a obţine probabil nişte informaţii”, a precizat avocatul.
Avocatul lui Aurel Frăţilă a declarat că are încrede în soluţia care va fi dată în 21 ianuarie de către instanţa supremă.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a primit, marţi, de la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul în care a decis extrădarea lui Aurel Fărţilă şi a dispus arestarea provizorie a acestuia în vederea predării lui către SUA.
Aurel Frăţilă (41 de ani) este acuzat că a comercializat în Iran echipamente pentru avioane, care pot fi montate şi pe aparate civile, dar şi militare. Astfel, Aurel Frăţilă a intrat în atenţia autorităţilor judiciare americane, care au cerut sprijinul autorităţilor de la Bucureşti, având în vedere afacerile derulate de român prin firmele sale. – www.promptmedia.ro