Acasă Politic Timis: Trimisi in judecata pentru trafic si cumparare de influenta

Timis: Trimisi in judecata pentru trafic si cumparare de influenta

DISTRIBUIȚI

 – 115203 – 07122012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara i-au trimis în judecată pe Patricia Liana Bala, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi pe Ionel Marineaţă pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – iunie 2012, Patricia Liana Bala a pretins de la trei persoane denunţătoare suma de 17.000 de euro susţinând că poate interveni pentru graţierea unei rude a persoanelor denunţătoare care era în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Patricia Liana Bala le-a comunicat denunţătoarelor că are influenţă la persoanele abilitate să examineze şi să avizeze cererea de graţiere individuală printr-un intermediar, membru în Parlamentul României. Din banii pretinşi, învinuita a primit de la denunţătoare suma de 10.000 de euro, în mai multe tranşe.

La rândul său, Ionel Marineaţă, în baza relaţiilor personale pe care le avea cu persoana condamnată şi cu una dintre persoanele denunţătoare, a promis că va remite Patriciei Liana Bala, în acelaşi scop, suma de 7.000 de euro, reprezentând o parte din totalul de 17.000 de euro pretinşi.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând Patriciei Liana Bala.

La data de 23 noiembrie 2012, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a Patriciei Liana Bala pe termen de 29 de zile. Faţă de Ionel Marineaţă, procurorii au luat măsura
obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Arad. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.