Acasă Politic Sibiu: Cei doi terorişti studenţi, puncte de sprijin pentru Al-Qaida

Sibiu: Cei doi terorişti studenţi, puncte de sprijin pentru Al-Qaida

DISTRIBUIȚI

 115202 – 07122012 – Doi pakistanezi care puneau la cale un atentat terorist în România, reţinuţi ca urmare a unei operaţiuni a Serviciului Român de Informaţii şi declaraţi joi indezirabili de Curtea de Apel Bucureşti, erau studenţi la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Ei au ajuns să studieze în România cu ajutorul unor burse finanţate din bani europeni. Acum se află în custodia SRI şi vor fi expulzaţi în curând de pe teritoriul naţional, potrivit Digi 24.

Unul dintre cei doi pazistanezi pe care ofiţerii SRI i-au monitorizat şi care au fost declaraţi indezirabili pentru implicare în pregătirea unor acţiuni teroriste, este Ramzan Muhammad, în vârstă de 30 de ani. El studia de patru ani la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Sibiu. Anul trecut, parkistanezul a ţinut şi un discurs cu prilejul deschiderii Centrului Asiatic al universităţii.

Cel de-al doilea suspect Adeel Muhammnad , în vârstă de 19 ani, care era student în anul întâi la Facultatea de Agronomie, tot la universitatea din Sibiu. Anchetatorii spun că
cei doi pakistanezi erau prieteni şi erau consideraţi de Al-Qaida „puncte de sprijin” pentru organizaţie.

„SRI a monitorizat acţiunile întreprinse de membrii acestei structuri care se aflau în România în condiţii de conspirativitate. Aceştia erau consideraţi puncte de sprijin care se aflau sub coordonare externă”, a declarat Sorin Sava, purtătorul de cuvând al SRI.

„În urma documentării s-a stabilit că aceştia urmau să asigure suport pentru desfăşurarea întregii operaţiuni, relevant fiind faptul că unul dintre cei în cauză deţine cunoştinte cu privire la confecţionarea unor dispozitive explozive improvizate”, a detaliat oficialul SRI.

„Pentru punerea în aplicare a acţiunii preconizate, aceştia au încercat să forţeze persoane cunoscute ca susţinători ai unor grupări islamiste care să acţioneze împreună cu punctele sprijin din România. În momentul de faţă, aceştia sunt reţinuti, sunt luaţi în custodie publică şi vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul naţional”, a conchis Sorin Sava. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.