Acasă Politic Chişinău: Jurnal de Chişinău: “De ceva vreme, Vocea Rusiei lucrează de zor...

Chişinău: Jurnal de Chişinău: “De ceva vreme, Vocea Rusiei lucrează de zor la destabilizarea României”

DISTRIBUIȚI

 – 115627 – 27122012 – De ceva vreme, Vocea Rusiei lucrează de zor la destabilizarea României, încercând să întreţină focul duşmăniei, al animozităţii dintre Ponta şi USL, pe de o parte, şi Băsescu, pe de altă parte, scrie Romanian Global News, care citează Jurnal de Chişinău. Evoluţia de după alegeri, care s-a soldat cu formarea rapidă a Guvernului Ponta, pare să-i fi dezamăgit profund pe “ostaşii” frontului antiromânesc de la Moscova.

Vocea Rusiei ar fi dorit ca USL “să lupte până la capăt cu Traian Băsescu”, căci “în mod normal, o alianţă care a reuşit să obţină peste 60% din voturi are tot dreptul, ba chiar obligaţia morală faţă de alegători, să nu participe la „şoşoteli nocturne” organizate neoficial de liderul forţei politice care a pierdut alegerile”. Întâlnirea liderilor USL cu preşedintele Băsescu a fost calificată de “românologii” de la VR “şuetă de taină”, drept trădare a electoratului USL, nici mai mult, nici mai puţin. Că „liderul” vizat de VR este preşedinte al României, că acesta nu putea fi ignorat, dacă se dorea formarea guvernului, sunt „detalii” nesemnificative pentru strategii de la Kremlin.

Ca şi Cominternul de cândva, VR are tupeul să vorbească în numele poporului român, spunând că acesta “se simte trădat”. În mod neruşinat, VR îl asmuţă pe Ponta contra lui Băsescu. Pacea între ei strică, probabil, planurile Moscovei. Şi, iarăşi, în stilul propagandistic, primitiv de cândva, VR îi “informează” pe români că deciziile de coabitare cu preşedintele României îi sunt dictate premierului Ponta din exterior, că el nu face altceva decât „să se conformeze ordinelor venite de la Bruxelles”, ignorând voturile românilor, de grija cărora nu mai poate Moscova. De aceea ea îl provoacă pe alegătorul român, spunându-i că votul său „nu contează” pentru liderii USL. “Contează doar deciziile Uniunii Europene căreia i-a fost cedată întreaga suveranitate a României”, conchide, subversiv, VR. 

Şi mai virulentă a fost reacţia VR la documentul semnat de Ponta cu Băsescu, prin care ambii s-au angajat să se menţină la un nivel civilizat în relaţiile dintre premier şi preşedinte. Pentru VR e vorba despre un “act de capitulare” a lui Ponta în faţa lui Băsescu. De aici, ea prezice, în pofida logicii, că “următoarele douăsprezece luni se vor desfăşura sub zodia crizei politice continue”. Cu cât mai paşnic, mai adecvat, mai în corespundere cu interesele României, se comportă liderii USL, cu atât mai mare pare nemulţumirea şi agitaţia Moscovei, care, nereuşind să împiedice crearea unui nou guvern, să declanşeze un nou război între Băsescu şi liderii USL, încearcă acum să arunce seminţele dezbinării în cadrul USL. Dacă nu va reuşi nici de data aceasta, e de presupus că îşi va reorienta tirul propagandistic asupra lui Antonescu, pentru a-i „stimula” orgoliul, a-l determina să repornească ostilităţile, să declanşeze lupta pentru fotoliul prezidenţial până la încheierea mandatului actualului preşedinte al României. Partea pozitivă a eforturilor provocatoare ale VR e că se vede cui servesc acestea. – www.promptmedia.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.