Acasă Politic Bucuresti: Sectiile de votare verificate de IGSU –

Bucuresti: Sectiile de votare verificate de IGSU –

DISTRIBUIȚI

 115205 – 07122012 – În perioada premergătoare desfăşurării alegerilor parlamentare din 9 decembrie a. c., specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au derulat o serie de activităţi menite să preîntâmpine, reducă sau să elimine riscurile de producere a situaţiilor de urgenţă şi consecinţelor acestora, la spaţiile unde vor fi amenajate circumscripţii electorale şi secţii de votare.

Astfel, un efectiv mediu de 500 inspectori de prevenire/zi, aparţinând inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel al municipiului Bucureşti, au efectuat verificări la peste 18.000 clădiri, în cadrul cărora vor funcţiona secţiile de votare şi birourile electorale.

Măsurile de apărare împotriva incendiilor au vizat, în special, aspecte privind: exploatarea instalaţilor utilitare în condiţii de siguranţă; asigurarea căilor de acces, evacuare şi intervenţie; dotarea secţiilor de votare cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor; instruirea personalului angrenat în procesul electoral în ceea ce priveşte prevenirea incendiilor şi asigurarea primei intervenţii eficiente, în cazul producerii unor evenimente de acest gen.

Pentru asigurarea climatului de securitate al electorilor şi personalului din componenţa comisiilor electorale, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte necesitatea respectării măsurilor minime de apărare împotriva incendiilor, cum ar fi: interzicerea fumatului şi utilizarea mijloacelor cu flacără deschisă în spaţiile destinate votării; interzicerea utilizării aparatelor de încălzire locală neomologate sau cu improvizaţii; interzicerea accesului cu substanţe inflamabile sau explozibile în secţiile de votare; menţinerea liberă, în permanenţă, a căilor de acces şi evacuare.

De asemenea, în cazul producerii unui incendiu, evenimentul va fi anunţat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, se vor evacua persoanele din clădire şi se va
interveni pentru localizarea şi lichidarea acestuia, utilizând mijlocele de primă intervenţie din dotare (stingătoare de incendiu). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.