113670 – 04102012 – Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri seara, ca intretinerea nu se va scumpi pentru nimeni in aceasta iarna, desi, in aceeasi zi, desi el a fost cel care a lansat public idea majorării pretului
gigacaloriei pentru persoanele cu venituri de peste 2.000-2.500 lei.
Oprescu a sustinut miercuri seara ca în acest moment Primaria Capitalei are suficienti bani incat sa suporte subventia pentru gigacalorie si in aceasta iarna.
„Unde s-a dus suta se duce si mia. Ei platesc 170, iar restul pana la 328 am pus banii deoparte sa o platesc. Iarna asta, din punctul meu de vedere, nu e nicio problema”, a spus Sorin Oprescu, la Romania TV.
Oprescu a precizat nu va renunta definitiv la planul sau de a-i obliga pe cei cu venituri mari sa plateasca pretul intreg al gigacaloriei.
„Toti cei care vor avea venituri pe membru de familie mai mari de 20-22-25 de milioane – inca n-am facut toate calculele – sa poata sa plateasca gigacaloria la pretul real, care este astazi pe piata. E posibil in primele 2-3 luni ale anului viitor”, a mai spus Oprescu.
Tot miercuri, Oprescu declara ca nu mai are bani pentru a suporta subventiile in aceasta iarna.
„Nu mai pot sa fac fata cu subventia, nu mai pot, nu mai am cum sa subventionez si sunt multi amarati care nu au bani. Am cerut de patru ani, sa vad acum daca se concretizeaza o lista cu veniturile de la ANAF si daca venitul este mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie sa pot sa-i pun sa plateasca 328 de lei, cat e acum gigacaloria la Bucuresti. Nu este elegant, nici echitabil, ca oameni care au venituri de peste 20-25 de milioane pe cap de membru al familiei sa plateasca subventionat gigacaloria”, spunea Oprescu miercuri, la pranz.
Ceea ce nu a explicat Sorin Oprescu atunci cand a anuntat intentia de a favoriza persoanele cu venituri sub 2.000 de lei pe membru de familie este cum va reusi sa departajeze familiile cu venituri mari de cele cu venituri mici. In acest moment, declaratiile depuse de cetateni la Administratia Fiscala nu pot fi date publicitatii si nici nu pot fi transmise altor institutii decat pentru motive extreme de bine intemeiate. De altfel, declaratiile depuse la Fisc se refera la veniturile realizate in anul fiscal anterior, nu pentru anul in curs, iar intr-o economie de piata, acestea pot suferi modificari de la o luna la alta.– www.promptmedia.ro