Acasă Politic Bucuresti: MAI zice ca ”nu a mancat usturoi”

Bucuresti: MAI zice ca ”nu a mancat usturoi”

DISTRIBUIȚI

 – 112238 – 02082012 – Ministerul de Interne nu își asumă statisticile înaintate de Direcțiai pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, înaintate Curții Constituționale, anunță portalul de stiri Hotnews.

Precizarile Directiei pentru Evidenta Persoanelor au fost trimise CCR dupa ce Ministerul trimisese miercuri catre CCR – potrivit purtatorului de cuvant al institutiei – listele electorale care cuprindeau 18.292.514 de persoane, respectiv numarul precizat de MAI inainte de referendumul din 29 iulie.

In documentul de joi insa, Directia pentru Evidenta Persoanelor arata ca exista posibilitatea ca in listele electorale permanente sa fie inscrise persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat „de catre ofiterii de stare civila din cadrul primariilor” sau ale caror date sa nu fi fost operate „de catre personalul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din subordinea consiliilor locale”. De asemenea, Directia pentru Evidenta Persoanelor mai scrie ca e posibil ca in listele electorale sa mai apara persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat „de catre familie sau autoritatile straine” sau din cauza „neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase de catre primari a obligatiei de actualizare a listelor electorale permanente”.

„Conform prevederilor legale in vigoare, competenta de verificare a acestora (a datelor de pe listele electorale permanente – n.red.) apartine exclusiv Autoritatii Electorale Permanente. Astfel, datele de mai sus pot fi de natura sa afecteze numarul total al cetatenilor cu drept de vot inscrisi in listele electorale permanente”, se mai arata in precizarile remise joi dimineata Curtii Constitutionale de catre Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Reamintim ca CCR e intrunita joi in sedinta pentru a decide validarea sau invalidarea referendumului de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu. Conform legislatiei in vigoare, referendumul este validat daca la vot se prezinta 50% plus unul din cetatenii de pe listele elctorale. Desi la vot s-au prezentat, conform BEC, 46,24% din cetateni, USL a cerut Curtii Constitutionale sa ia in calcul alte liste decit cele inaintate de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, motivand ca numarul real al alegatorilor este mai mic decat numarul comunicat inainte de referendum de Directia pentru Evidenta Persoanelor. CCR a cerut miercuri, cand au inceput deliberarile pentru validarea sau invalidarea referendumului, documente suplimentare de la institutiile invocate de USL in cererile sale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.