Acasă Politic Bucuresti: Arest preventiv pentru Nati Meir

Bucuresti: Arest preventiv pentru Nati Meir

DISTRIBUIȚI

 – 112227 – 02082012 – Magistrații au emis un mandate de arestare preventivă pe numele fostului deputat Nati Meir, acuzat de procurori că a înșelat mai multe persoane. Potrivit anchetatorilor, Nati Meir ar fi promis locuri de muncă în Israel unor persoane, fără a-și respecta promisiunea, deși a primit banii de la respctivele persoane.

Apărătorii lui Meir reclamă faptul că fostului deputat i s-au încălcat drepturile, acesta neputând să dea declarații din cauza stării de sănătate.

Polițiștii au percheziționat ieri locuințele membrilor grupării condusă de Nati Meir, după ce activitatea lor a fost monitorizată timp de mai bine de trei luni. Persoanele care voiau să ajungă la muncă în Israel plăteau între 400 și 800 de euro membrilor grupării condusă de fostul deputat.

Unul dintre păgubiți a povestit anchetatorilor că l-a sunat și s-a întâlnit cu fostul politician, care i-a prezentat condițiile de plecare la muncă în Israel. Omul a demisionat de la locul de muncă din România, sperând că va ajunge să lucreze pe mai mulți bani în afara țării.

Nati Meir are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înșelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de munca în Israel.

Într-un alt dosar, fostul deputat a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată, iar fiul său, Or Meir, a primit o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare pentru complicitate la această infracțiune. Sentința a fost contestată de cei doi la Curtea de Apel Galați, primul termen fiind stabilit pentru luna octombrie, însă magistrații au decis să mențină măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea în cazul celor doi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.