Acasă Politic Bucuresti: 23 august, din nou în centrul atenției

Bucuresti: 23 august, din nou în centrul atenției

DISTRIBUIȚI

– 112218 – 02082012 – Guvernul va stabili în şedinţa din 23 august data exactă a alegerilor parlamentare din acest an. Cel mai probabil, variant va fi 25 noiembrie, afirmă surse din cadrul USL.

Dincolo de speculațiile care tot apar pe această temă, în ultima vreme, premierul Victor Ponta declara, în luna iunie, într-o întâlnire cu presa străină, că alegerile parlamentare ar putea fi organizate la început de noiembrie sup e 2 decembrie, după ce susținuse varianta octombrie. Motivul invocat era legat de proiectul de buget pentru 2013 care ar trebui dezbătut și aprobat cel târziu în luna noiembrie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spunea atunci că susţine propunerea lui Victor Ponta de organizare a alegerilor parlamentare în luna octombrie, deoarece România are nevoie rapid de o majoritate solidă în Parlament, în timp ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, spunea că Uniunea este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare în luna octombrie doar dacă se respectă procedurile constituţionale, o soluţie privind ”mica înţelegere între partide” nefiind acceptată.

În schimb, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara că, potrivit Constituţiei, durata unei legislaturi poate fi scurtată într-o singură situaţie, şi anume cea în care preşedintele României dizolvă Parlamentul, ca urmare a respingerii a două propuneri de guvern. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.