Acasă Politic Nicosia: Rovana Plumb cere ca managementul durabil al apei sa fie o...

Nicosia: Rovana Plumb cere ca managementul durabil al apei sa fie o prioritate pentru dezvoltarea rurala in UE

DISTRIBUIȚI

111609 – 08072012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, pe 6 şu 7 iulie, la Nicosia, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene, organizat sub egida preşedinţiei Republicii Cipru. Întrunirea informală a celor 27 de miniştri a avut două teme: starea resurselor de apă ale Europei şi politicile în acest domeniu şi respectiv finanţarea acţiunilor de adaptare la efectele schimbărilor climatice.

În cadrul sesiunii de lucru cu tema ”Starea resurselor de apă ale Europei şi politicile în acest domeniu”, ministrul Rovana Plumb a declarat că: “România este de părere că o mai bună corelare în cadrul Politicii Uniunii Europene privind Apa va întări legătura dintre principalii piloni ai acestei politici, şi anume: planurile de management ale bazinelor hidrografice, deficitul de apă şi seceta, managementul riscului la inundaţii şi vulnerabilitatea resurselor de apă cu efectele schimbărilor climatice”.

Totodată, ministrul Mediului şi Pădurilor a subliniat necesitatea unui management sustenabil al apelor în cadrul Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene. “Managementul durabil al apei ar trebui să fie o prioritate a pilonului de dezvoltare rurală din cadrul Politicii Agricole Comune şi al bugetului Uniunii Europene care va stimula tranziţia către o economie verde, creând totodată noi locuri de muncă şi permiţând Uniunii Europene să rămână un lider de piaţă şi în viitor” a subliniat Rovana Plumb.

În ceea ce priveşte implementarea Politicii Uniunii Europene pentru Apă în România, ministrul Rovana Plumb a precizat că: “Implementarea Politicii Uniunii Europene pentru Apă nu este o sarcină uşoară şi necesită un efort administrativ important şi totodată alocarea unor resurse financiare considerabile într-o scurtă perioadă de timp. În consecinţă, România consideră că unul dintre cele mai eficiente instrumente de implementare a politicilor legate de apă este reprezentat de dezvoltarea şi implementarea unui mecanism economic specific care include principiile: utilizatorul plăteşte, poluatorul plăteşte şi recuperarea costurilor prevăzute într-un singur sens de către Directiva Cadru pentru Apă”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.