Acasă Politic Bucuresti: Ion Iliescu considera fireasca trecerea ICR in subordinea Senatului

Bucuresti: Ion Iliescu considera fireasca trecerea ICR in subordinea Senatului

DISTRIBUIȚI

111046 – 18062012 – Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sustine trecerea Institutului Cultural Roman (ICR) din subordinea presedintelui Traian Basescu in cea a Senatului si apropiata schimbare a lui Horia Roman Patapievici de la sefia institutiei. Ion Iliescu aminteste ca actualul seful statului a procedat la fel, ba chiar cu brutalitate, in privinta primului director al acesteia, Augustin Buzura.

„Vreti sa va amintesc un moment? Domnul Basescu nici n-a apucat sa se aseze la Cotroceni, primul pas pe care l-a facut: l-a chemat pe Buzura si l-a destituit. N-a mai discutat cu nimeni, nimeni n-a comentat atunci. E firesc ceea ce s-a discutat: sa fie in subordinea unui for cum e Senatul”, a spus Iliescu.

El a precizat ca nu stie daca Horia Roman Patapievici ar trebui schimbat din fruntea institutiei, insa nu vede de ce ar fi asta o problema.

„Creatorul acestei institutii era scriitorul Buzura, un om respectat. A fost tratat cu brutalitate. Nimeni nu s-a scandalizat atunci, presa n-a facut scandal, de ce oare? Acum, netam-nesam, mare scandal. Care scandal?”, a adaugat Iliescu.

Intrebat de ce o serie de personalitati, printre care si regizori castigatori ai unor importante premii internationale critica decizia Guvernului Ponta in privinta ICR si schimbarea lui Patapievici, Iliescu a raspuns: „Asta e alta treaba, fiecare isi creeaza niste sustinatori”.

Guvernul Ponta a trecut, printr-o ordonanta de urgenta, ICR in subordinea Senatului, fara a-l informa in prealabil pe presedintele Traian Basescu, cel care avea in coordonare institutia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.