Acasă Politic Alba Iulia: Directorul DSVSA Alba, trimis in judecata pentru luare de mita...

Alba Iulia: Directorul DSVSA Alba, trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu

DISTRIBUIȚI

111049 – 18062012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Bereş, director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Alba (DSVSA), pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 29 decembrie 2009 – martie 2012, Bereş, în calitate de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, contrar atribuţiilor de serviciu, a anulat trei procese-verbale prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale unor persoane fizice şi nu a dat în debit alte două procese-verbale de contravenţie, modalitate în care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 3.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate. În perioada 9 – 10 aprilie 2012, Bereş a pretins şi primit de la un denunţător, director al unui magazin de desfacere, produse alimentare în valoare de 200 lei pentru a nu mai efectua controale la unitatea respectivă.

A.N.A.F. – D.G.F.P. Alba s-a constituit parte civilă în cauză, considerându-se prejudiciată cu suma de 1.920 lei, reprezentând contravaloarea amenzilor care nu au fost încasate la bugetul statului. O parte din prejudiciu, şi anume suma 2.000 lei au fost recuperată pe parcursul cercetărilor.

Pentru a se asigura recuperarea sumei reprezentând prejudiciul nerecuperat şi folosul material primit pe nedrept de Bereş, s-a dispus poprirea asupra salariului şi altor drepturi băneşti până la concurenţa sumei de 2.120 lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.