110301 – 18052012 – Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu susţine că în Bănie costurile pentru orice sunt de 10, chiar de 20 de ori mai mari ca în alte oraşe. Lia Olguţa Vasilescu se referă la costurile exagerate decontate de administraţia Solomon pentru lucrările de deszăpezire, întreţinere a câinilor comunitari şi a spaţiilor verzi. Ea consideră realizările Primarului Constanţei, Radu Mazăre, ca reprezentând un model al eficienţei administrative.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a arătat şocat de faptul că bugetul Craiovei este mai mare ca al Constanţei, în condiţiile în care oraşul arată ca după bombardamente, fără să se fi investit în lucrări care ţin de asigurarea unui trai decent: canalizare, apă potabilă, asfalt sau să se fi dezvoltat programe sociale. „Bine, dar unde sunt banii Craiovei?” s-a întrebat acesta, pe bună dreptate. Poate că nişte exemple comparative despre cum se cheltuieşte banul public ar fi evidente pentru a înţelege de ce în Craiova nu există bani decât în cutiile de pantofi găsite de DNA în biroul primarului.
Deszăpezirea, în iarna 2010-2011, când aproape nu a nins în România, a costat primăria din Constanţa suma de 2 miliarde de lei vechi, în timp ce la Craiova a costat 55 de miliarde. În iarna 2011-2012, când precipitaţiile au fost din abundenţă, Constanţa a plătit 8 miliarde, în condiţiile în care s-a scos afară din oraş toată zăpada, dar în Craiova 68 de miliarde, iar deszăpezirea doar Antonie Solomon a considerat-o „ca la carte”!!!
La Piteşti, întreţinerea unui câine costă anual 5 milioane de lei vechi. La Craiova, această sumă e plătită lunar. La Craiova, anul trecut s-a plătit pentru plantarea panseluţelor suma de 169 de miliarde, inclusiv în luna noiembrie fiind plantate panseluţe.
Ce a făcut Radu Mazăre în ultimul mandat? A ridicat doua cartiere de locuinţe. Unul cu garsoniere de 15 000 euro şi apartamente de 25 000 euro, pentru tineri şi altul de garsoniere pentru cazuri sociale grave, care costă beneficiarul aproximativ 3000 de euro.
În Constanţa nu există zone necanalizate sau gropi în asfalt, iar în fiecare cartier există cate un parc cu locuri de joacă. Primăria Constanţa susţine, lunar, cu alimente, 50 000 de persoane, având venit pe membru de familie sub suma de 8 milioane lei. Comparati cu ce s-a făcut la Craiova şi nu uitaţi că bugetul Craiovei este mai mare, cu 20 milioane de euro, ca al Constantei. – www.promptmedia.ro