Acasă Politic Bucuresti: Carmen Moldovan (PSD): Rosia Montana poate deveni al doilea caz Flota

Bucuresti: Carmen Moldovan (PSD): Rosia Montana poate deveni al doilea caz Flota

DISTRIBUIȚI

109453 – 11042012 – Carmen Moldovan, presedintele Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD, atrage atentia ca presedintele Traian Basescu este pe cale de atranzactiona potrivit bunului plac resursele de la Rosia Montana, asacum a facut deja in cazul flotei comerciale a Romaniei, pierderile estimate pentru statul roman fiind uriase.

Mesajele repetate ale presedintelui Romaniei, care doreste avizarea urgenta a proiectului minier cu cianuri de la Rosia Montana, sunt o dovada a faptului ca acesta actioneaza ca un agent de vanzari al companiei RMGC si nu ca un sef de stat corect si responsabil,
considera deputatul PSD.

“Dupa ce a instrainat flota Romaniei fara a da socoteala in vreun fel pentru paguba creata, Traian Basescu incearca din nou acelasi mecanism, de aceasta data traficand resursele de aur ale Romaniei siviitorul unei regiuni. Guvernele sale trateaza cu o usurinta inspaimantatoare eventualitatea ca o regiune sa fie complet pulverizata de pe harta, analizand cu lejeritate planurile unei companii private de a distruge un munte si de a muta cursul unui rau.
Premierul Ungureanu, atunci cand deplange intarzierea deciziei privind Rosia Montana, devine complice cu presedintele si va imparti raspunderea cu acesta”, afirma Carmen Moldovan.

Deputatul social-democrat considera ca ignorarea repetata, de catre presedinte si guvernele sale, a protestelor si argumentelor venite din partea ONG-urilor de mediu si expertilor este inexplicabila si dovedeste rea-vointa, iar premierul Ungureanu nu face altceva decat sa preia comportamentul obedient al predecesorului sau in functie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.