Acasă Politic Focsani: Procurorii DNA cer arestarea judecatoarei Anisoara Topor pentru 29 de zile

Focsani: Procurorii DNA cer arestarea judecatoarei Anisoara Topor pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

106178 – 09122011 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de Anişoara Topor, judecător la Judecătoria Focşani, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, În zilele de 16 şi 17 iunie 2010, Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, a pretins şi primit 80.000 lei prin intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă. De asemenea, în a doua jumătate a anului 2010, judecătoarea a pretins şi primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs.

Pe 9 decembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea judecătoarei Anişoara Topor pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.