Acasă Politic Bucuresti: Rectorul Universitatii de Medicina Iasi, acuzat de abuz în serviciu

Bucuresti: Rectorul Universitatii de Medicina Iasi, acuzat de abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

106305 – 14122011 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat indicii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Astărăstoae, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi şi rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi, a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potivit ANI, Vasile Astărăstoae a semnat, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, zece contracte de muncă, respectiv, de prestări servicii, în valoare totală de 204.759 lei, încheiate între Institutului de Medicină Legală Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi, cu propria persoană, precum şi cu fiica sa, Daniela Astărăstoae, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanţare europeană.

Vasile Astărăstoae a fost numit, pentru perioada 2008 – 2012, în funcţia de rector şi, implicit, ordonator principal de credite al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iaşi. Începând cu data de 1 mai .2010 şi până în prezent, el a participat, în baza a patru contracte de muncă, respectiv de prestări servicii, la impementarea a trei proiecte cu finanţare europeană, atât în calitate de reprezentat legal al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iaşi – instituţie publică parteneră în proiect, cât şi în calitate de salariat.

Începând cu anul 2001 şi până în prezent, Vasile Astărăstoae exercită şi funcţia de conducere de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi. Institutul de Medicină Legală Iaşi, reprezentat legal de către Vasile Astărăstoae, în calitate de director, a încheiat trei contracte civile de muncă, respectiv de prestări servicii, cu Daniela Astărăstoae, fiica acestuia, şi trei contracte cu propria persoană.

Beneficiul patrimonial total obţinut de către Vasile Astărăstoae şi fiica sa, ca produs al conflictului de interese, a fost de 204.759 lei.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Vasile Astărăstoae a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.