Acasă Politic Bucuresti: Primul implant cohlear cu electrod perimodiolar, in cadrul Spitalul Clinic de...

Bucuresti: Primul implant cohlear cu electrod perimodiolar, in cadrul Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Grigore Alexandrescu”

DISTRIBUIȚI

106229 – 12122011 Marţi, 13 decembrie 2011, va fi efectuat primul implant cohlear cu electrod perimodiolar care asigură un contact electric perfect între implant şi terminaţiile nervului auditiv, din cadrul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Acest tip de implant cu electrod perimodiolar, care să facă contactul cât mai eficient cu ramurile nervului auditiv, este singura alternativă pentru redarea auzului unui copil în vârstă de 5 ani şi 11 luni care a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzorială profundă, în urmă cu un an, fiind protezat auditiv, însă fără nici un rezultat. Acesta provine dintr-o familie de hipoacuzici, sora lui în vârstă de 10 ani având hipoacuzie neurosenzorială medie, fiind purtătoare de proteze auditive, cu rezultate bune.

Intervenţia va fi realizată de dr. Janez Rebol, cofochirurg la Spitalul Universitar Maribor din Slovenia împreuna cu dr. Lucian David, cofochirurg, şeful secţiei ORL de la Spitalul de Urgenţă Militar Central, din echipă mai făcând parte Florin Rusu, medic primar anestezist, şeful secţiei ATI la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, Dr. Iorgulescu Adelaida, cofochirurg la “Grigore Alexandrescu”, audiologul Adrian Tudor, şeful compartimentului de audiologie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu”, Dan Masariu, medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucureşti, Gabriela Stoica, asistentă şefă, logopedă la “Grigore Alexandrescu” şi Dr. Mazilu Roxana, medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucureşti. Implantul cohlear este un tip special de proteză auditivă pentru copiii şi adulţii cu hipoacuzie bilaterală severă, profundă, adică pentru acei pacienţi care nu se descurcă în conversaţii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive.

Implantul cohlear, spre deosebire de protezele auditive tradiţionale, (care utilizează structurile rămase intacte ale urechii, amplificând semnalul sonor), aduce informaţiile sonore direct la nervul auditiv prin curenţi electrici slabi, fără a străbate calea convenţională formată din urechea externă, medie şi internă. Beneficiile aduse de implantul cohlear sunt numeroase: aduce pragul auditiv spre valori normale, îmbunătăţeşte perceperea vorbirii, favorizează dezvoltarea şi producerea vorbirii şi îmbunătăţeşte labiolectura în cazul copiilor implantaţi la vârste mai mari.

Implantul cohlear face parte din programul iniţiat de managerul Spitalului de copii “Grigore Alexandrescu”, prof. dr. Dan Enescu care a ajutat la formarea echipei de implant cohlear din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” şi care a contribuit efectiv la efectuarea acestei intervenţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.