Acasă Politic Constanţa: Primarul municipiului Mangalia, gasit in incompatibilitate si dat pe mana procurorilor

Constanţa: Primarul municipiului Mangalia, gasit in incompatibilitate si dat pe mana procurorilor

DISTRIBUIȚI

105384 – 09112011 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în cazul lui Mihai Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia (Judeţul Constanţa), încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al ANI, în urma evaluărilor demarate la data de 17 noiembrie 2010, s-a constatat că Mihai Claudiu Tusac s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 3 noiembrie 2008 – 24 iunie 2009, respectiv, în perioada 26 iulie 2008 – 24 iunie 2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Mangalia, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. Raja S.A. Constanţa şi a S.C. „Administrarea Parcului Industrial Mangalia” S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, ANI a constatat indicii referitoare la posibila săvârşire de către Mihai Claudiu Tusac a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât, în declaraţia de interese depusă la data de 16 iunie 2009, nu a menţionat calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. „Administrarea Parcului Industrial Mangalia” S.R.L. şi a S.C. Raja S.A. Constanţa.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a dispus constatarea stării de incompatibilitate a lui Mihai Claudiu Tusac şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu privire la posibila săvârşire de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.