Acasă Politic Bucureşti: Primăria Sectorului 4 dă două milioane de euro pentru consultanţă ca...

Bucureşti: Primăria Sectorului 4 dă două milioane de euro pentru consultanţă ca să obţină un împrumut de la BEI

DISTRIBUIȚI

105698 – 21112011 – Primăria Sectorului 4 urmează să împrumute 100 de milioane de euro pentru 20 de ani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru reabilitarea termică a 500 de blocuri, conform datelor oficiale. Primarul Cristian Popescu Piedone a angajat o firmă care, pentru două milioane de euro, îi oferă consultanţă în negocierile cu BEI. Este vorba despre SC TUD Business Consulting SRL care a încheiat cu Primăria Sectorului 4 un acord cadru pe patru ani în urma unei licitaţii accelerate restrânse, la care a participat singură. Iniţial, valoarea estimată a acordului-cadru a fost, potrivit site-lui guvernamental de licitaţii, de opt milioane de lei fără TVA iar după derularea licitaţiei valoarea finală a ajuns la 7,9 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost atribuit pentru „servicii de consultanţă pentru negocierea unui contract de finanţare externă cu Banca Europeană de Investitii, în vederea realizării Programului multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, de pe raza sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, în perioada 2011 – 2013″.

Primarul Piedone, citat de gândul.info, spune că deşi a fost încheiat acordul-cadru respectiv, în ciuda contractului deja semnat firma de consultanţă nu va primi decât 200.000 de euro. „Creditul de 100 de milioane de euro a fost aprobat în vară de Consiliul Local al Sectorului 4. Banca Europeană de Investiţii nu ne-a aprobat decât 60 de milioane de euro. În aceste condiţii firma de consultanţă va primi doar 200.000 de euro. Banii au fost împrumutaţi pentru reabilitarea termică a 500 de blocuri din Sectorul 4 şi pentru alte investiţii. Pentru blocurile sociale, dacă consilierii locali vor aproba, partea asociaţiilor va fi suportată de Primăria Sectorului 4”.

Piedone speră ca cei 60 de milioane de euro să intre în contul Primăriei Sectorului 4 cel mai târziu în februarie 2012.

Pe lângă consultanţa financiară în vederea obţinerii împrumutului de 100 milioane de euro, TUD Business Consulting SRL mai asigură servicii de monitorizere aferente împrumutului, consultanţă financiară pentru un împrumut intern în valoare de 30 milioane de euro şi un altul de 20 milioane de euro consultanţă pentru restructurarea unui împrumut de 24 milioane de euro şi consultanţă pentru accesarea de fonduri nerambursabile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.