Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: “Amanarea la nesfarsit a dosarelor face justitia ineficienta”

Bucuresti: Traian Basescu: “Amanarea la nesfarsit a dosarelor face justitia ineficienta”

DISTRIBUIȚI

105280 – 03112011 – Prezent joi la reuniunea pregatitoare organizata de Ministerul Justitiei in vederea raportului pe MCV, presedintele Traian Basescu le-a atras atentia reprezentantilor judecatorilor ca atunci cand vorbesc de cat de aglomerate sunt instantele uita de cate ori un dosar revine la judecator si cate zeci de termene se dau.

„Judecatorii isi autoincarca activitatea, pentru ca nu judeca, amana. Sigur ca ajungi la 100 si ceva de dosare, cand practica este sa amani si sa nu judeci. Va rog, inspectia de la CSM, as fi curios sa am un astfel de punct de vedere: Din 100 de dosare cu care intra un judecator, cate sunt amanate de 15 ori, de multe ori batjocorindu-se procedura?”, a solicitat seful statului.

Totodata, presedintele a subliniat ca in prea multe cazuri, si uneori in mod incorect, se face apel la chichite procedurale care intarzie si mai mult verdictul.

„Eu inteleg ca procedura este sfanta pentru ca ea are misiunea de a garanta drepturile procesuale ale partilor, mai ales intr-un proces penal. Dar, profitandu-se de garantarea drepturilor, se amana procese la cererea avocatilor pentru o nimica toata. Daca e stramba citatia sau daca semnatura unui procuror e in alta rubrica, nu trimite dosarul inapoi, ca nu asta a afectat drepturile procesuale ale invinuitului”, a explicat presedintele.

Traian Basescu a subliniat ca „amanarea la nesfarsit face justitia ineficienta”, nu neaparat gradul mare de incarcare a magistratilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.