Acasă Politic Bucuresti: ANAR preia de la ANIF lucrarile de imbunatitiri funciare de pe...

Bucuresti: ANAR preia de la ANIF lucrarile de imbunatitiri funciare de pe raurile interioare si de pe Dunare

DISTRIBUIȚI

104451 – 30092011- Guvernul României a aprobat în şedinţa de joi, 29 septembrie 2011, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare .

Actul normativ are ca scop îmbunătăţirea managementului în sectorul de îmbunătăţiri funciare şi creşterea eficienţei măsurilor şi activităţilor specifice pentru reducerea riscurilor şi pagubelor produse de inundaţii.

În acest sens, Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională ”Apele Române”, preia în administrare lucrările de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare şi a celor de pe Dunăre, compuse din diguri şi baraje cu rol de apărare împotriva inundaţiilor. Odată cu acestea sunt preluate şi instalaţiile şi terenurile aferente, stocurile de materiale şi mijloace de apărare, mijloace de intervenţie şi avertizare, mijloace fixe şi echipamente de protecţie, siguranţă şi cazarmament pentru apărarea împotriva inundaţiilor.

Ca urmare a acestor modificări, lucrările de apărare împotriva inundaţiilor se vor afla în administrarea unei singure instituţii, respectiv ANAR, realizându-se, astfel, o abordare bazinală a domeniului, cu consecinţe benefice asupra populaţiei şi protecţiei mediului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.