102805 – 20072011 – Anchetatorii au descins, miercuri, in mai multe locuinte, 20 de persoane fiind duse la audieri in legatura cu obtinerea ilegala a 500.000 de euro, prin vanzari fictive de bunuri, potrivit unor surse judiciare. Actiunea are legatura cu operatiunea de saptamana trecuta, cand alte 90 de persoane au fost acuzate de fraude informatice si inselaciune, acuzaţii pentru care sunt urmărite penal. In acest caz, procurorii DIICOT au efectuat, pe 14 iulie, 117 perchezitii in Bucuresti, Craiova, Targu Jiu, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Zimnicea, Alexandria, Resita si Pitesti. Prejudiciul provocat de aceasta retea a ajuns la 20 de milioane de dolari americani. Procurorii romani au colaborat in acest caz cu ofiterii US Secret Service si FBI din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
Ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, declara, vineri, intr-o conferinta comuna a DIICOT si IGPR, ca destructurarea celor trei grupuri infractionale acuzate ca au pagubit in jur de 1.000 de persoane este rezultatul unor ani de munca sustinuta.
Oficialul preciza ca infractorii cibernetici pretindeau ca sunt membri ai armatei americane, folosindu-se de increderea pe care poporul American o are in armata.
Sumele de bani aferente pretului platit de victime au fost colectate cel mai des din SUA, prin folosirea de identitati false de catre membrii grupului si mai apoi retransmise in