101196 – 23052011 – Liderul de sindicat Mihai Florin dezvăluie mecanismul jafului. În nicio lună s-au scos din Alprom 27 miliarde de lei vechi. Sindicaliştii acuză că s-au făcut plăţi către firme fantomă. Sume importante au fost deturnate către Alprom şi o ONG controlată de Chelu. Sindicatul din Electroargeş a sesizat DIICOT. Îngrijorarea este starea de spirit ce a pus stăpânire pe sindicaliştii de la Electroargeş. Deşi la AGA din 17 aprilie a.c, acţionarul majoritar Cătălin Chelu şi-a impus voinţa, prin reprezentanţii săi din Consiliul de Administraţie, de a nu acorda dividende din profitul net de 7,6 milioane de lei, înregistrat la sfârşitul anului 2010, şi de a reinvesti banii pentru dezvoltarea societăţii, salariaţii au aflat că banii capătă o cu totul altă destinaţie.Potrivit publicaţiei Jurnal de Argeş, viceliderul de sindicat, Mihai Florin, susţine că sume importante de bani din conturile Electroargeş au fost virate în cele ale unor firme
controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu. Potrivit spuselor sale, din data de 17 aprilie, când a avut loc ultima AGA, şi până în prezent, buzunarul companiei a fost uşurat cu 27 de miliarde de lei vechi: “Faptul că el (acţionarul majoritar, Cătălin Chelu, n.r.) nu a vrut să dea dividende sigur că ne interesează, pentru că o parte din salariaţii noştri încă îşi mai au acţiunile la Electroargeş. Acum, din cei 70 de miliarde care reprezentau profit net, Chelu a decis să nu dea nici un dividend. Dar el, la 34% cât deţine, luând cei 27 de miliarde, deja şi-a cam luat cota lui de dividende. În schimb, la ceilalţi acţionari nu a dat nici un leu. El îi fură pe toţi, adică şi pe acţionari, şi pe salariaţi.”
Profitul Electroargeşu începe să dispară în mod dubios – Prin aceeaşi metodă prin care a fost pus pe butuci Alprom, fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului din Piteşti, pe 26 aprilie au fost viraţi, prin ordin de plată, un milion de lei către SSIF CYTI INVEST SA din Galaţi, o firmă de brokeraj a lui Cătălin Chelu. Aceeaşi sumă, către aceeaşi societate, a fost virată pe data de 5 aprilie, iar în aceeaşi zi din conturile Electroargeş au mai plecat încă 800.000 de lei. De data asta către SC REGAL SIM SRL, o firmă din Slatina, judeţul Olt, cu titlul de avans pentru aprovizionarea cu materiale necesare fluxului tehnologic al întreprinderii Electroargeş, materiale care însă nu au mai fost primite. “Firma asta nici măcar nu există în Registrul Comerţului, nici măcar nu apare pe net”, a sesizat viceliderul de sindicat.
Dar asta nu e tot. Pe 29 aprilie, 77.296 de lei au luat calea Alprom, tot din buzunarul producătorului de aspiratoare, cu titlu de plată în avans pentru mobilă pe care salariaţii Electroargeş să o poată achiziţiona în condiţii avantajoase, în rate, însă această mobilă nu a mai fost livrată către societatea cumpărătoare. Mai mult, Chelu “a forţat Electroargeşul să dea, trimestrial, în contul unei asociaţii umanitare trei la mie din cifra de afaceri. A mai dat şi acolo câteva miliarde de lei vechi, ca sponsorizare. Este o firmă de ajutor umanitar «Tu eşti viitorul». E firma lui, nu se prea ştie ce e cu ea”, a mai adăugat viceliderul Mihai Florin.
Mihai Florin: “Gavrilă ne-a trădat, a trecut în partea lui Chelu cu arme şi bagaje” – Întrebat dacă s-a consultat cu ceilalţi acţionari semnificativi, Mihai Florin a declarat că: ”Pe domnul Dumitru Tudor l-am contactat şi a zis «Eu sunt supărat pe Electroargeş, pentru că nu m-aţi votat în CA.» Păi eu nu am ce să fac. Eu am crezut că dl. Tudor va protesta şi el, alături de noi. Toţi fac mare tapaj că ţin cu salariaţii până ajung în Consiliul de Administraţie. Gavrilă ne-a trădat, a trecut în partea lui Chelu cu arme şi bagaje, iar Chelu îşi va bate joc de noi, aşa cum şi-a bătut joc şi de alţii.”
Sindicatul nu a stat cu braţele încrucişate, ci a sesizat DIICOT Argeş, pe 11 mai, că echipa lui Chelu, cu sprijinul directorului general Ion Gavrilă, devalizează societatea Electroargeş şi o duce către faliment. – www.promptmedia.ro