Acasă Uncategorized Bucureşti: Sorin Oprescu: În formula cu amendamentul PDL bugetul Capitalei nu ajunge...

Bucureşti: Sorin Oprescu: În formula cu amendamentul PDL bugetul Capitalei nu ajunge nici pentru servicii

DISTRIBUIȚI

98811 – 01032011 – Consiliul General a votat, miercuri, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti propus de primarul Sorin Oprescu, însă cu un amendament important, care va scădea din acest buget 524 de milioane de lei. Consilierii au votat în favoarea amendamentului propus de PDL, astfel: 31 de consilieri au votat pentru, cinci contra, iar un consilier s-a abţinut. Oprescu susţine că respectivii consilieri “au primit mutarea în plic de dimineaţă, şi mă adresez doamnei Elena Udrea”. Oprescu spune că în formula cu amendamentul PDL bugetul nu ajunge nici pentru servicii, fiind nevoit să oprescă iluminatul public în jumătate din Bucureşti. Primarul general a declarat că va ataca bugetul în instanţă.

 

 

 

 

Oprescu se plânge că investiţii importante începute anul acesta nu vor putea fi finalizate, precum supralărgirea de la Şoseaua Pipera sau pasajul suprateran de la Splaiul Unirii.

Grupul PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a propus un amendament la proiectul de buget prin care se iau bani de la investiţii şi studii de fezabilitate pentru a finanţa RATB şi RADET. Amendamentul prevede inclusiv dispariţia a 235 de milioane din bugetul pentru stadionul Lia Manoliu.

În forma bugetului aprobată de CGMB, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a primit 529 milioane lei, faţă de 429 de milioane, cât se propunea în proiectul lui Oprescu, iar Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a urcat la 630 milioane lei, de la 600 de milioane.

Primarul Sorin Oprescu declara că reprezentanţii PDL în Consiliul General urmăresc ca “primarul Oprescu să nu facă nimic”, iar meritul pentru reconstruirea stadionului să fie asumat de Guvern. Va fi grav pentru Bucureşti. La Lia Manoliu probabil că vor să îi dea până la urmă numele de Elena Udrea”, spunea Oprescu.

În 2011 Capitala va avea un buget de 4.588.435.000 de lei la care se adaugă 302.023.000 de lei, sume din creditele externe contractate de municipalitate şi alte 217.747.000 de lei care reprezintă excedent în anul 2010 şi care, potrivit reglementărilor Ministerului de Finanţe, nu pot fi trecute la capitolul venituri. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.