Acasă Uncategorized Bruxelles: Sapte destine feminine, portretizate pe scena de sapte deputate europene

Bruxelles: Sapte destine feminine, portretizate pe scena de sapte deputate europene

DISTRIBUIȚI

96377 – 03122010 – Sapte membre ale Parlamentului European – din tari si grupuri politice diferite – vor urca pe scena pentru a interpreta piesa de teatru documentar „Seven”, la Bruxelles, pe 8 si 9 decembrie 2010.

„Seven”  – o initiativa a Swedish National Touring Theatre, in colaborare cu grupul ALDE din Parlamentul European – reprezinta o dramatizare a povestilor autentice de viata a sapte activiste pentru drepturile femeii.

„Sunt foarte mandra sa iau parte la punerea in scena a acestei piese. Vom spune povestile adevarate a sapte femei – dintre care unele au fost victime ale unor abuzuri ingrozitoare – dar care au avut curajul sa isi infrunte soarta, societatile in care traiesc si traditiile abuzive ale acestora. Facand asta, au afectat, in mod pozitiv, vietile a mii si mii de alte femei”, spune europarlamentara PNL (ALDE) Renate Weber, care va aduce pe scena povestea Marinei Piskalova Parker – fondatoare a primului hotline pentru victimele violentei domestice din Rusia, care a evoluat in Centrul ANNA, parte a unei coalitii care asigura servicii de consiliere si sprijin pentru 100.000 de rusoaice.

Deputata suedeza Cecilia Wikstrom (ALDE) – initiatoarea proiectului in Parlamentul European – interpreteaza rolul lui Mu Sochua, nominalizata in 2005 la Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea ei impotriva traficului de femei pentru sex, in Cambodgia si in tara vecina, Thailanda.

Judith Sargentini, din Olanda (Grupul Verzilor) spune povestea nigeriancei Hafsat Abiola, care si-a descoperit vocatia de aparatoare a drepturilor omului si a democratiei dupa uciderea parintilor sai, ei insisi activisti. Ea a fondat Initiativa Kudirat pentru Democratie, organizatie ce asigura training vocational si oportunitati de leadership pentru tinere femei din Nigeria.

Tot din Grupul Verzilor, eurodeputata austriaca Eva Lichtenberger o interpreteaza pe irlandeza Inez McCormack, activista pentru drepturile femeii, munca si dreptate sociala, fosta presedinta a Congresului Irlandez al Sindicatelor. Doamna McCormack a jucat un rol important in acordul de pace din 1998 (Good Friday Agreement) si continua sa lupte pentru drepturi egale si practici corecte de munca pentru femei si minoritati.

Eleni Theocharous din Cipru (PPE) spune povestea Annabellei de Leon, care a fost membra a Congresului Guatemalez din 1995 si a primit amenintari cu moartea din cauza luptei sale impotriva coruptiei si pentru drepturile celor saraci, in special ale femeilor si ale populatiei indigene.

Social-democrata Tanja Fajon din Slovenia interpreteaza rolul pakistanezei Mukhtar Mai, care a fost violata in grup de patru barbati si obligata sa se intoarca apoi acasa aproape dezbracata. In loc de a lua calea „traditionala” a femeilor pakistaneze confruntate cu situatii similare – sinuciderea, Mai si-a adus violatorii in fata justitiei, a construit scoli pentru a imbunatati conditia femeii si a devenit o activista pentru educatie in tara sa.

Eurodeputata Marielle Gallo din Franta (PPE) spune povestea Faridei Azizi, care a devenit o activista impotriva marginalizarii femeilor sub conducerea talibana in tara sa natala, Afganistan. Din cauza amenintarilor cu moartea, ea a obtinut azil si traieste acum in SUA cu cei doi copii ai sai, continuand sa activeze pentru drepturile femeii si pace in Afganistan. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.