Acasă Uncategorized Bucuresti: Sesiune de instruire pentru publicarea electronica a revistelor stiintifice din Bucuresti

Bucuresti: Sesiune de instruire pentru publicarea electronica a revistelor stiintifice din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

96078 – 23112010 – O noua sesiune de instruire pentru Platforma Editoriala Romana – SCIPIO.ro (Scientific Publishing & Information) va avea loc pe 24 noiembrie a. c., in cadrul Proiectului Strategic „Doctoratul in scoli de excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii din universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”.

Destinat in special reprezentantilor revistelor stiintifice din Capitala, evenimentul se va desfasura la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare, incepand cu orele 9.00.

Platforma Editoriala Romana este un sistem informatic destinat publicatiilor stiintifice care permite automatizarea procesului editorial si propune spre adoptare standardele internationale din acest domeniu.

Lansata oficial in data de 17 septembrie a. c., platforma SCIPIO.ro este in plin proces de dezvoltare pentru a deveni suportul national in publicare electronica si, in acelasi timp, o biblioteca digitala complexa a intregii productii stiintifice din Romania.

SCIPIO.ro ofera revistelor stiintifice interesate suport pe parcursul intregului flux publicational, incepand de la receptia manuscrisului, pana la pregatirea si obtinerea formei finale pentru tipar sau publicare online. De aceea, programul sesiunilor de training in utilizarea platformei SCIPIO, cuprinde si o prezentare a „Indexarii ISI a articolelor si revistelor”, un scurt curs despre „Managementul publicatiilor stiintifice. Planul de afaceri”, precum si „Resursele electronice in activitatea de editare”.

Avand in vedere numarul mare de reviste stiintifice din Bucuresti si zonele limitrofe, in prima decada a lunii decembrie va fi organizata tot in Capitala, o alta sesiune de training pentru Platforma Editoriala Romana – SCIPIO.ro.

Proiectul „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” se desfasoara pe o perioada de trei ani (2009 – 2011).  Unul dintre principalele sale obiective este cresterea capacitatii de publicare stiintifica la nivel institutional si individual, care se va concretiza prin realizarea unui program de training editorial pentru intarirea capacitatii editoriale a unui grup de 30 de publicatii romanesti. Un alt obiectiv il reprezinta realizarea unei platforme web de suport editorial care sa permita unui numar mare de reviste romanesti sa intre in fluxul principal de cunoastere.

Proiectul „Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” este unul dintre cele sase proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de C.N.C.S.I.S., C.N.F.I.S. si U.E.F.I.S.C.D.I. si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane care isi propun sa sustina transformarile structurale in domeniul invatamantului superior si cercetarii universitare si sa dezvolte optiunile strategice din acest domeniu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.