92911 – 13082010 – Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) lansează pe 16 august 2010 proiectul strategic MedForm, cofinanţat din Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 (POS DRU), Axa 4 – „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”.
Beneficiarul acestui proiect este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar partenerul său este Asociaţia ,,Centrul de Mediere Craiova”.
Asociaţia Centrul de Mediere Craiova este membru fondator în cadrul federaţiei naţionale ,,Uniunea Centrelor de Mediere din România” şi desfăşoară activităţi de mediere a conflictelor, formare în domeniul medierii conflictelor, organizare de seminarii de informare, organizare de congrese.
Obiectivul general al proiectului îl constituie „Formare specifică pentru implementarea noilor forme de organizare şi management”. Obiectivul specific este „Formare de mediatori”.
Proiectul contribuie la obiectivul operaţional al DMI 4.2 prin activităţile de formare specifice si furnizarea de competente necesare mediatorilor.
Dat fiind cunoştinţele şi deprinderile acumulate, creşte calitatea şi eficienţa serviciilor furnizate de personalul SPO.
Calitatea serviciilor furnizate ca urmare a dobândirii de noi competenţe de către personalul SPO contribuie la îmbunătăţirea serviciilor publice de ocupare şi implicit la realizarea obiectivului specific corespunzător al POSDRU. Personalul SPO format poate furniza servicii eficiente şi de calitate care să conducă la ocuparea deplină a clienţilor SPO.
Ca efect pozitiv pe termen lung, generat de implementarea proiectului, poate fi menţionat satisfacerea nevoilor SPO de a se adapta la noi forme de organizare şi management, datorate schimbărilor legislative, prin personal pregătit corespunzător acestor cerinţe, care să se poată adapta acestor schimbari. Pentru grupul ţintă, personalul SPO, beneficiile care derivă din implementarea proiectului sunt constituite de cunoştinţele şi deprinderile dobândite necesare adaptării la schimbările survenite prin implementarea de noi forme de organizare si management.
Rezultatele anticipate ale proiectului sunt: 525 de persoane introduse în baza de date, 250 de persoane selectate să participe la instruire, 210 persoane instruite şi 10 formatori instruiţi şi certificaţi.
Valoarea totală a proiectului este de 11.099.980 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 7.973.511 lei şi contribuţia solicitantului 2.647.839 lei. www.promptmedia.ro